Wij zijn Pieter (FLO'er) en Henny Kooijman.

Nora is in januari 2014, thuis en in ons leven gekomen.

Henny, ik heb PTSS opgelopen en omdat Hulphond NL op korte termijn geen hond had voor mij, hebben we besloten tot eigen aanschaf te gaan van een labrador!

Wij wonen in de Betuwe tussen Arnhem en Nijmegen met rondom een keuze van water, bos en hei om met Nora en Rose te lopen en te fietsen.

Daarnaast is Nora gek van spelletjes, opdrachten doen vandaar dat we gestart zijn met een jachtcursus maar omdat Nora te veel van water houdt is dit speurwerk geworden.
Jullie snappen natuurlijk wel, dat we in 2014 helemaal besmet zijn geraakt met het "bruine labvirus"....

Nora van EggelBolts Stam

Nora is een lieve rustige bruine lab die dol is op water elke sloot wil ze uit proberen, met stokken sjouwen of achter een balletje rennen, niet echt een dame!

Maar met apporteren, markeren op het land of op het water ze werkt hard. Ze heeft een echte speurneus samen met haar drive lukt het zeker om ver te komen. We oefenden wekelijks rondom in ons dorp en training volgden wij bij Gundogsonline, Tom van der Linden en Ellen Spikker.

Ook heerlijk wil ze op de bank slapen en geaaid worden. Nora is een echte snoeppert als er maar iets ritselt van papier of plastic denkt ze dat er voor haar iets lekkers in zit, raket-ijsjes die zijn bij haar favoriet. 

Nora kan heerlijk lab eigenwijs zijn, blaft niet, ontvangt bezoek zeer enthousiast en snurkt best hard in haar dromen. Maar bovenal is ze een knuffelhond, niet meer weg te denken uit ons gezin!

Late Summer Rose Of Cageman Pride

Rose was de eerste geboren pup van Nora op 18 september 2016 en is bij ons gebleven. Rose is een lieve schoothond en wil heel graag de eerste aandacht. Samen met haar doe ik jachttraining bij jachtschool Tweestromenland, Rose is zeer leergierig en gedreven met de "will to please"! We zijn verrijkt met haar komst en genieten iedere dag van haar.

Late Winter Karina Of Cageman Pride

Kato was het 2e meisje wat geboren werd uit Rose op 15 maart 2019 en is bij ons gebleven om de roedel te versterken. Kato is vol enthousiasme en is super intelligent, we starten dan ook bij de jachtschool Tweestromenland om haar drift te vergroten met passie naar het apporteren. We hebben het drukker gekregen maar genieten enorm van deze kleindochter van onze Noor!